Burgemeester Jan van Zanen spreekt bij de Dachaulezing in het licht van Carel Steensma

Na een uitstel van 2 jaar door de coronacrisis houdt het Nederlands Dachau Comité op vrijdag op 23 september in het World Forum The Hague de Dachaulezing. Deze staat in het licht van Carel Steensma, verzetsstrijder, overlevende van Dachau en eerste directeur van hetzelfde gebouw, toen genaamd Nederlands Congresgebouw.  Jan van Zanen - burgemeester van Den Haag – spreekt daarbij de Dachaulezing uit ‘’Van Neurenberg tot Den Haag – de zoektocht naar vrede en gerechtigheid’’. Ook Bertram Mourits (hoofd Collecties van het Literatuurmuseum), Eppo van Nispen tot Sevenaer (directeur Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid) en kleinzoon Carel Steensma jr spreken op de Dachaulezing.


 

Voorzitter van het Nederlands Dachau Comité, Wimar Jaeger, is verheugd met de grote belangstelling, ondanks twee jaar uitstel: ‘’Juist nu is het belangrijk om de herinneringen aan Dachau te blijven vertellen. We moeten in deze tijd van internationale conflicten de lessen uit het verleden inzetten om een vredige toekomst te garanderen. We zijn daarom erg blij dat er zoveel mensen naar de Dachaulezing komen om daar het gesprek met elkaar over aan te gaan.’’

 


De Dachaulezing komt tot stand door samenwerking van het Nederlands Dachau Comité met o.a. het World Forum The Hague, Soldaat van Oranje – De Musical en het Vfonds.  Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de volgende link.