Dachau bezoeken

 

Het Nederlands Dachau Comité en het Internationaal Dachau Comité hechten veel waarde aan het doorgeven van de verhalen en herinneringen aan de volgende generaties. Daarom wijzen wij je graag op de mogelijkheid om het voormalig concentratiekamp Dachau te bezoeken.

 

Op het terrein van het voormalig concentratiekamp Dachau bevindt zich een museum waarin wordt getoond hoe het eraan toe ging in het concentratiekamp. Ook vind je hier de verhalen en gedachtes van kampgevangenen. Het beeld van de kampgevangenen zorgt ervoor dat de geschiedenis van het concentratiekamp persoonlijk wordt, waardoor een levendige herinnering ontstaat aan de gruweldaden die zich in het concentratiekamp voltrokken.

 

Concentratiekamp Dachau ligt zestien kilometer ten noordwesten van München in de stad Dachau. Dachau is goed bereikbaar per trein vanuit München. In de stad Dachau kan je overnachten bij de jeugdherberg. Er zijn voldoende restaurants om na een zware dag na je bezoek even op adem te komen. 

 

Jaarlijks rond eind april/begin mei organiseert het Nederlands Dachau Comité ook een Dachaureis. Hierbij kunnen familieleden van oud-gevangenen maar ook andere geïnteresseerden in een groep het kamp bezoeken. Binnen de groep worden vervolgens verhalen en gedachtes met elkaar uitgewisseld. Dit biedt een extra dimensie aan uw bezoek aan concentratiekamp Dachau. Bent u geïnteresseerd in de Dachaureis? Kijken dan even op deze pagina.